Lecția 1 pentru viață – Broscuța învingătoare


A fost odată un grup de broscuțe care voiau să se ia la întrecere. Țelul lor era să ajungă în vârful unui turn foarte înalt. Se adunaseră deja mulți spectatori, pentru a urmări cursa și a le încuraja pe broscuțe.

Cursa urma să înceapă…

Totuși… dintre spectatori, nici unul nu credea că vreuna din broscuțe va reuși să ajungă în vârful turnului. Tot ce se auzea erau exclamații de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reuși niciodată să ajungă sus!“ sau: „Nici nu au cum să reușească, turnul este mult prea înalt!“.

Broscuțele începură să abandoneze… cu excepția uneia singure, care se cățăra vioaie mai departe…

Spectatorii continuau să strige: „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni să ajungă sus!“. Tot mai multe broscuțe se resemnau și abandonau… Doar una singură se cățăra consecvent mai departe… Nu voia cu niciun chip să abandoneze!

În final, renunțaseră toate, cu excepția acelei broscuțe care, cu o imensă ambiție și rezistență, reuși să ajungă singură în vârful turnului! Toate celelalte broscuțe și toți spectatorii au vrut să afle cum a reușit broscuța să ajungă, totuși, în vârf, după ce toate celelalte se vazuseră nevoite să abandoneze cursa! Unul din spectatori se duse la broscuță s-o întrebe cum de a reușit să facă un efort atât de mare și să ajungă în vârful turnului.

Așa se află că… broscuța învingătoare era SURDĂ!!!

Morala? Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi și pesimiști… fiindcă ei îți răpesc cele mai frumoase dorințe și speranțe pe care le porți în suflet! Gândește-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citești te influențează în ceea ce faci! Fii mereu… SURD când cineva îți spune că nu-ți poți realiza visurile! Poți reuși în viață, dacă vrei cu adevărat!

Reclame

9 gânduri despre „Lecția 1 pentru viață – Broscuța învingătoare

  1. Buna Stefania,
    Ma bucur sa aflu de aici ca esti fericita si casatorita…:-). Iti doresc toate cele bune si de la un click distanta sunt alaturi de tine.Alta concluzie a povestioarei poate fi ca ar trebui sa le oferim celor ce traverseaza calea vietii noastre numai vorbe bune.

  2. Important este ca broscuta isi auzea propria voce si stia ca nu are nevoie de nimeni altcineva! Felicitari si viata lunga in lumea virtuala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s