CUM SĂ DEVII O FEMEIE DE PRIMĂ CLASĂ – 5


Pasul 7. Fii sinceră cu tine însăți. Apoi și cu ceilalți

Orice femeie vrea să fie soție perfectă, mamă ideală, gospodină desăvârșită, femeie de afaceri de succes, prietena devotată și amantă sălbatică. Însă e imposibil să le facem pe toate bine. Și e greșit să avem așa ambiții exagerate. Fii sinceră cu tine însăți și rămâi conectată cu natura ta feminină. Cunoaște și recunoaște cine ești tu cu adevărat. Pur și simplu simte-te în regulă cu ceea ce ești și ceea ce poți face cel mai bine și, treptat, dezvoltă-ți și alte abilități. Însă nu ți le dori pe toate deodată. Nu este vorba despre a nu-ți dori să schimbi ceea ce ți-a fost dat, dar dorește acest lucru într-o doză moderată și în măsura respectului pentru tine însăți. Nu este vorba de a fi superficială și a-ți neglija punctele slabe. E pur și simplu vorba de a fi mândră de feminitatea ta și de a lucra la ea permanent, cu sinceritate și respect absolut față de tine.

Pe de altă parte, a fi sinceră cu ceilalți înseamnă a fi curajoasă. Iar o femeie de clasă este curajoasă oriunde, oricând și cu oricine. Din cauză că adevărul nu este întodeauna ușor sau ideal, sunt situații când apare firesc întrebarea „n-ar fi mai bine să mint?”. Un sfat: “Cea mai bună minciună este adevărul!”. Relațiile între oameni nu pot fi întreținute prin ascunderea adevărului, autenticitatea este cea care conferă credibilitate și numai așa se poate ajunge la înalta clasă la care aspiri.

Posibil model de luat în seamă la acest pas: Maica Tereza

Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: “O femeie de calitate nu minte niciodată. Nu îi e frică să-și asume răspunderea pentru ceea ce spune, face, simte și gândește.”

 

Pasul 8. Fii autentică

Contrar părerii multora, a fi o femeie cu clasă nu înseamnă să fii mereu Păpușa Barbie. Întotdeauna fii autentică. Se poate ca tocmai să fii pierdut ceva sau pe cineva, să ai o problemă cu cel mai bun prieten, să te simți mai puțin bine din cauza slujbei sau ai alte probleme ale vieții. Conform condiționării sociale, o femeie care trăiește o experiență neplăcută trebuie să-și pună o mască și să-și ascundă emoțiile. Însă o femeie cu clasă nu mimează fericirea, pentru simplul motiv că fericirea autentică nu se poate mima! Se poate să experimentezi suferința și să rămâi tot de primă clasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să conștientizezi durerea, să o împărtășești cu cineva dacă vrei și totuși să-ți păstrezi grația. Fără să te simți prost că nu ai întotdeauna cea mai fericită mimică!

Dă-ți jos măștile și devino autentică! Autenticitatea depășește orice altceva. Ceea ce contează nu este aparența, să dai impresia că ești într-un anumit fel, că ai anumite lucruri. A avea și a părea nu sunt atitudini autentice. Căutarea reușitei în acest mod traduce o insuficiență a personalității, iar dorința de aparență nu este decât o compensare a vidului interior.

Posibil model de luat în seamă la acest pas: Raquel Welch

Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: “O femeie care vrea să pară altceva decât este ar putea să mă aleagă și pe mine ca pe un accesoriu care să-i potențeze valoarea și nimic mai mult.”

 

Pasul 9. Promovează-ți oriunde și oricând imaginea unei femei de clasă

O femeie de clasă, după ce e conștientă de calitatea ei, caută să își promoveze oriunde și oricând această imagine. Dacă crezi că a te promova pe tine însăți nu este important, lasă-mă să-ți spun că poți fii cea mai bună femeie din lume și să nu observe nimeni. Marketingul de sine nu înseamnă să țipi în gura mare vorbind doar despre tine. Marketingul de sine se referă la a te menține la un nivel superior și a acționa în consecință, prin respect de sine și prin empatie. O femeie cu clasă este femeia care valorizează fericirea celorlalți și este atentă cu cei din jur. Oamenii rareori vor percepe valoarea din tine, dacă nu le dai ceva. Gândește-te la cum arată o femeie care oferă puțină valoare și este o femeie de o calitate mai scăzută. Gândește-te cum arată și cum se comportă. De obicei, acest tip de femeie este condusă atât de mult de nevoia ei de importanță și atenție, încât este incapabilă să asculte și să îi pese de ceilalți. Acest gen de femeie frustrează pentru că pur și simplu nu apuci să scoți un cuvânt în prezența ei. Și, să recunoaștem, e dificil să stai în preajma cuiva căruia nu-i pasă de tine.

Posibil model de luat în seamă la acest pas: Carla Bruni

Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: “Sunt mândru cu o femeie de clasă lângă mine. Chiar și atunci când ducem gunoiul împreună, eu tot lângă o femeie de clasă sunt.”

Draga mea, gândește-te la femeia de clasă care s-a revelat. Fii atentă la tot: gânduri, imaginea de sine, atitudinea, postura, aspectul fizic, autenticitatea. Vizualizezi? În ochi îți joacă sclipirea, indiferent că fața îți este tristă, detașată sau veselă. În mâini ții fericirea. Ai putut! În suflet îți dănțuiește împăcarea. Știi că poți totul și că dacă nu poți acum, o să poți mai târziu. Mâine, poimâine, peste o săptămână, principalul e să crezi că, iată, ești o femeie de calitate!

La finalul acestui maraton despre femeia de clasă, vreau să te rog să mă ajuți să facem un portret complet. Lasă-mi comentariile tale și spune-mi ce alte atribute are o femeie cu clasă în percepția ta și pe care eu nu le-am pomenit. Scrie-mi despre visurile și ambițiile tale. Am să citesc fiecare poveste și o să răspund la fiecare întrebare. Și nu uita: depinde doar de tine să poți!

Pe curând,

Ștefania

2 gânduri despre „CUM SĂ DEVII O FEMEIE DE PRIMĂ CLASĂ – 5

  1. Acest blog este minunat . Mentalitatea dumneavoastra este minunata iar stilul de exprimare la fel . Felicitari

    Ghidul „Cum sa devii o femeie de prima clasa ” este bine gandit,structurat si intentionat. Pe mine m-a atins , m-a miscat si m-a facut sa zambesc .

    Ati avut un articol legat de atacurile de panica iar intrebarea mea este : Ce facem atunci cand atacul de panica este declansat de prezenta fostului partener de viata ? Cum vedeti dumneavoastra situatia de a petrece 7 ore pe zi cot la cot cu persoana care v-a facut cea mai fericita si cea mai trista persoana in momente diferite ale vietii?
    Am citit si Lectiile de viata care de asemenea m-au impresionat.

    In concluzie , doamna Stefania , blogul dumneavoastra este inspirational,eficient si placut.
    Va multumesc pentru el !

    • Draga mea Lisa Ines Sabau (nu pot sa nu ma opresc sa-ti admir numele deosebit de frumos!),

      Ma plec si-ti multumesc pentru cuvintele minunate ce mi-au incalzit sufletul. Am simtit ceea ce simt de fiecare data cand oamenii din jurul meu reactioneaza: o bucurie imensa, dar si o onoare venita din partea lor care ma responsabilizeaza. Afland ca un om minunat, asa cum esti tu, imi citeste blogul, am constientizat o data in plus ca menirea mea este de a da mai departe si de a da eficient tot ceea ce eu am acumulat in timp si mai ales cu sarguinta. Si pentru acest lucru nu pot acum decat sa-ti multumesc tie in primul rand!

      Legat de atacul de panica de care-mi vorbesti… asa cum ai citit si in micul meu articol, care nu s-a dorit a fi atotcuprinzator in ceea ce priveste problematica atacurilor de panica deosebit de vasta, acest conflict interior care se reflecta la nivel somatic, mental si psihic este ”atacul” tuturor experientelor noastre care ne-au durut, ne-au inspaimantat si inca nu le putem accepta ca facand parte din noi. Cunoscand acest aspect, singurul lucru pe care il recomand este consultarea unui specialist pentru tratarea prin consiliere psihologica a suferintelor, spaimelor, experientelor dureroase. Ele trebuie acceptate, intelese, retraite la acelasi nivel de intensitate la care s-au intamplat si in trecut (chiar daca acest lucru poate parea inspaimantator pentru client), dar de data aceasta sub directa supraveghere a specialistului, ca si garant al realitatii si al rezolvarii tulburarilor, si care va ajuta la integrarea acestor experiente la nivel constient.
      E bine de vazut, totusi, daca intr-adevar este vorba de un atac de panica sau este vorba de o alta forma de manifestare a afectivitatii reprimate, prin suferinta. Totusi, in orice forma ar fi, trairea emotionala puternica transpare din cuvintele tale, asa incat apelul la un parcurs terapeutic este esential, spun eu. Cu atat mai mult cu cat obiectul declansarii trairilor emotionale este, daca am inteles eu bine, prezent in apropierea ta zi de zi.

      Multumesc inca o data pentru interesul tau de a-mi urmari blogul, te astept de fiecare data sa traim, sa ne bucuram si sa plangem impreuna aici!

      Cu drag,
      Stefania

Lasă un comentariu