Lecția 22 pentru viață – POVESTEA ELIBERARII MELE PERSONALE, LIHI LAPID jurnalistă


Lihi Lapid”Eu renunț la munca de Sisif, lipsită de sens și plină de nervi, de a menține o casă mereu sclipitoare și curată în orice moment, pentru a fi pregătită de musafiri. Căci tot nu reușesc. De acum voi aranja casa doar cu puțin timp înainte de a sosi musafirii. Niciun moment înainte. Și asta pentru că prețul acestei munci îmi este prea mare și greu. Nu veniți fără să telefonați înainte, căci nu voi deschide.

Am hotărât că nu voi mai continua goana de a fi mereu aranjată dupa ultimul strigăt al modei. Strâmt, larg, înalt, jos, până la genunchi sau până la glezne. M-am săturat! În special după ce m-am străduit de câteva ori și până la urmă tot am arătat ca o paparudă. Gata! Eu mă eliberez. Îmbrac de acum doar ceea ce vreau eu. După mine, creatorii de modă să facă ce-or vrea. Renunț la toți pantofii care nu sunt comozi. Mă reîntorc la înălțimea normală a tocurilor, la posibilitatea de a alerga atunci când întârzii, să dansez când sunt fericită și să mă mișc în voie, când ies cu treburi în oraș, fără să visez la întoarcerea mea acasă, când îi pot scoate din picioare.

Renunț la visul burții lipite ca o scândură și la coapse slabe ca niște cârje. Așa ceva nu se va mai întâmpla. Voi devia spre a manca mai mult dulce din când în când, voi mânca hamburger la ore târzii și, din când în când, mă voi răsfăța cu cartofi prăjiți. Apoi voi merge la sala de sport, este pedeapsa pe care sunt pregătită să mi-o ofer, dar nu voi mai renunța la mine, până în străfundul sufletului. Căci nicio campanie nu mă așteaptă și niciun ROBERTO nu-mi va face curte, decât pentru că mi se cuvine, nu pentru cum arăt. Am crescut. M-am maturizat.

Renunț să le mai fac pe plac tuturor, pentru ca să gândească că sunt perfectă. Căci eu nu sunt! Sunt normală, simpatică și mereu pregatită să ajut, dar până la un anumit punct. Atunci când depășesc acest nivel, mă străduiesc prea mult și dau prea mult, iar la sfârșit mă enervez. Mă enervez pentru că văd că totul este primit ca pe ceva de la sine înțeles. Și atunci devin de-a dreptul insuportabilă!… Păcat. De acum eu dau doar atât cât vreau să dau.

Renunț la faptul de a fi mereu prezentă la nevoile oricui și la poveștile sufletești ale tuturor. Mai ales pentru că voi niciodată nu mă întrebați dacă pot. De acum eu cern cui răspund și cui nu!… Lăsați mesaj. Vă promit să revin. Nu o luați ca pe ceva personal, căci, simplu, nu pot vorbi acum!… Și sunt de acord cu acest lucru, atunci când și voi veți proceda la fel.

Renunț să mai fiu geloasă. Nici asta nu vreau să o mai fac. Mereu vor fi altele mai aventuroase, mai răbdătoare, mai băgăcioase, mai înțelegătoare, care știu să pună granițe, care știu să fie mai mămoase și care să obțina mai multe succese… Însă, niciuna, copiii mei dragi, nu vă va iubi mai mult decât o fac eu. Atunci când trebuie, eu pot să vă aduc luna de pe cer, în plină zi, pentru voi. Însă nu pot face acest lucru în fiecare minut sau secundă. Și nici nu vreau. Scuze.

Renunț la obligații. Căci obligațiile mă determină să vreau să fiu mereu plină de succes, să fiu mereu perfectă, gospodina desăvârșită și mereu aranjată, exactă și zâmbitoare tot timpul. Până acum nu am reușit să fiu așa. De fapt, degeaba mă străduiesc și până la urmă sunt mereu nervoasă și ranchiunoasă, în special pe mine însămi. Am convingerea că dacă voi face mai puține eforturi, voi reuși să fac mai mult și cu toții vor avea de câștigat. Și, în special, EU!

Rezultatele eliberarii mele: DEJA MĂ SIMT MAI BINE!!…”

Interesantă perspectivă! Merită să ne gândim la ea, dragele mele femei! Completez această pledoarie cu câteva lucruri pe care avem dreptul să le spunem:
1. NU
2. Nu sunt disponibilă
3. Nu pot face
4. Nu am dispoziție
5. Nu-mi vine să fac asta

Cu drag,
Ștefania

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s