LECȚIA 26 PENTRU VIAȚĂ – BOGĂȚIA SUFLETULUI


bogatia sufletuluiTe invit astăzi, drag cititor, să lecturezi o povestioară populară deosebită, ce a făcut înconjurul internetului și care, în lumea materială în care trăim astăzi, ține cu orice preț să ne reamintească importanța valorilor spirituale. Autorul poveștii este anonim.

Legenda spune că o femeie săracă, cu un copil în brațe, trecând pe lângă o peșteră, a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
„Intră și ia tot ceea ce îți dorești, dar să nu uiți ceea ce-i mai important pentru tine. Amintește-ți că, după ce vei ieși, poarta se va închide pentru totdeauna. Așa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important pentru tine.”
Femeia a intrat în peșteră și a găsit multe bogății. Fascinată de aur și bijuterii, a așezat copilul pe o stâncă și a început să strângă de zor tot ce putea duce.
Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: “Ai doar 8 minute!”
Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur și pietre prețioase, a fugit afară din peșteră și poarta s-a închis.
Atunci și-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăția a durat puțin, dar disperarea pentru totdeauna.

La fel se întâmplă de multe ori și cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trăi în această lume și o voce ne amintește mereu:” Nu uita ce e cel mai important pentru tine!”. Te provoc la reflecție, drag cititor: tu știi ce e cel mai important pentru tine?…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s