Referințe clienți

A.I.N. (decembrie 2015) spune:

”Ștefania… o terapeută cu zâmbet de Înger, zâmbet prezent atat pe chip cât și în suflet. Oricât cauți judecata în privirile ei, îți dai seama că sunt doar convingerile tale, teama ca poate nu ești acceptată așa cum ești în esența ta sau așa cum ești în acele momente datorită cărora acum cauți o nouă direcție…acele momente când simți că nu mai ești tu, cea autentică…atunci când poate prea mult timp ai fost mai preocupată de bunăstarea altor persoane decât de cea a propriei persoane…când, pentru că din unele motive iți e bine în zona de confort, ai uitat să mai ieși de acolo. Iar acum nu mai găsești ușa să ieși. Când in cele din urma, vezi ușa catre iesire, initial ai senzatia ca vei cobori intr-un subsol infiorator pentru ca nu stii ce vei gasi pe noul drum, cand tu singura iti iei din nou in maini destinul. Dar cumva realizezi cat de luminos e capatul drumului, cata bucurie, lumina si cer senin si pasari care ciripesc sunt acolo. Si Stefania e acolo si te insoteste si ghideaza in calatorie.
Partea buna, cand ai intrat pe usa Stefaniei, este ca te obisnuiesti sa deschizi usi catre viitorul pe care ti-l doresti. Te tine in priza. Iti reamintesti si fixezi impreuna cu ea, motivatia si bucuria finala. Intelegi ca nu e cale de intors. Uiti sa iti mai fie frica. Frica de schimbare si de necunoscut. Frica de asumare a responsabilitatii. Uiti pentru ca entuziasmul si incantarea iau locul emotiilor negative. Uiti pentru ca dorinta de autodepasire a reusit sa se faca auzita si sa evadeze din zona de confort.
Suportul oferit de Stefania e nepretuit. Terapia oferita si tehnicile aplicate sunt luxuriante din punct de vedere al modelarii psihicului uman. Este bine pregatita si dedicata domeniului psihologiei, iar ca bonus si iubitoare de oameni. Calda, empatica, orientata, cu o intuitie evident nativa dar si rezultata din cunoastere si experienta.
Vei stii ca ai nimerit unde trebuia , cand dupa prima sedinta, vei inchide usa in urma ta si vei iesi zambind, cu speranta in suflet.

Georgiana, august 2015:
”Doamna Ștefania a apărut în viața mea într-un moment foarte dificil, peste care nu credeam că voi reuși să trec. Deși credeam că sunt o persoană puternică, care va trece peste toate obstacolele vieții, mi-am dat seama că nu este așa. La început mi-a fost frică să merg la un psiholog, deoarece am auzit de la mai multe persoane că nu au funcționat terapiile, însă eu pot spune că pe mine m-au ajutat foarte mult. Chiar dacă mă simțeam pierdută, simțeam că nu voi mai fi cea de dinainte niciodată, cu ajutorul terapiilor și a doamnei Ștefania am redevenit persoana care eram, zâmbesc din nou și am viața ce mi-am dorit-o. Ștefania este un psiholog excelent, devotat, calmă, blândă, cu care poți vorbi orice și care te ajută în orice moment. O recomand tuturor persoanelor și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut și face pentru mine. Mulțumesc!”

Elena  Coman-Dumitrescu (februarie 2015):

”Infinite mulțumiri!

Într-o zi de iarnă caldă

Două fete stau de vorbă

Și din sfada lor, pe-ndelete

A ieșit ce-ți scriu acum

O POVESTE SUB CLAR DE LUNĂ

Privind în urmă cât de departe am putut și realizând că nu aleg bine, într-o zi m-am hotărât, să fac ceva, ceva bine doar pentru mine, și am ales-o pe Ștefania să mă însoțească pe drumul meu.

Întâlnind-o în acea zi de iarnă,  am învățat o lecție importantă de viață, că există oameni care ți-ar da și Luna de pe cer ca să nu mai suferi, acum și eu fac parte dintre ei și este tare bine. Am ales să merg din nou pe acel drum din trecut, o cale tare dureroasă, cu dale de bazalt lunecos, care se mișcau la fiecare mișcare a mea, în față nu se vedea decât un deșert torid cu nisipuri mișcătoare, iar în spate se căsca un abis, tare întunecos era, dar am continuat să mergem, împreună, atât cât am considerat că am eu nevoie de ea, am simțit-o în spatele meu cu mâinile pe umerii mei de fiecare dată când m-am oprit din mers, iar, de fiecare dată când m-am întors din drum, Ștefania a rămas ca o stâncă, așteptându-mă să continuăm. Încet, încet, pas cu pas, am reușit să ajung exact unde am dorit, în Pădurea Mea, de fapt cred că este o Grădină Botanică Fantastică, unde zi și noapte copacii au crengile înflorite cu flori colorate, fiecare petală are altă culoare, pe ramuri atârnă fructe, toate fructele Pământului, pe unele nu le cunosc, sunt interesante, iar pe alei sunt frunze uscate, îmi târșâi picioarele ca în copilărie, ca să aud sunetul lor ca al fiecărei toamne din viața mea. Și ce este mai interesant, printre copaci, copiii stau lungiți și fac Îngerași din zăpada albă. Toate acestea se întâmplă în timp ce eu mă plimb cu un măr parfumat în mână,  același măr bot de iepure, care îmi place așa de mult și în care observ o găurică din care iese un mic vierme fermecat, este tare supărat, l-am deranjat de la treabă, îl roade cu sârg la fel cum îl savurez eu. Continui să-mi mănânc jumătatea mea, cealaltă jumătate i-o cedez lui, știu că are nevoie de el, mâine din crisalidă va ecloza un Fluture Imperial, cel mai frumos.

În această  Grădină  Liniștită și Plină de Viață este toată lumea pe care o cunosc, din trecut, precum și cea pe care o voi cunoaște în viitor, fiecare cu rolul lui, este o Lume Frumoasă, unde, așa cum am crezut întotdeauna, Visele devin Realitate dacă îți Dorești cu Adevărat!

Așa că, Cititorule, oricare ai fi tu, alege ca și mine să fii Eroul Poveștii Tale, este doar a ta și meriți să o Trăiești Frumos până la Capăt!

Pentru a mea LUNĂ de pe CER, ȘTEFANIA, Infinite mulțumiri pentru susținere, dăruire și învățăminte.

Cu drag, Lenu.”

Diana, octombrie 2014: ”Ni se întâmplă de multe ori să trecem prin momente în care nu mai știm cum să reacționăm. Pur și simplu intrăm într-un blocaj. Atunci avem două opțiuni: fie rămânem nemișcați și nu mai ajungem nicăieri, fie încercăm să aflăm ce ni se întâmplă, cerând ajutor. Opțiunea din urmă a fost alegerea mea și, prin urmare, am ajuns la cabinetul Ștefaniei. Am ajuns supărată, dezamăgită și plină de frustrări. La sfârșitul ședintelor plec cu capul sus, cu încredere în mine că sunt specială, cu seninătate că sunt multe lucruri pe care nu le pot schimba oricât de mult aș vrea. Mulțumesc.”

Veronica, mai 2014: ”În urma ședințelor noastre am învățat să fiu mai răbdătoare, mai deschisă cu părinții, mai ordonată, mai prietenoasă cu copiii și să fac lucrurile/sporturile/activitățile care îmi plac și care mă liniștesc. Mai am un pic de lucrat la partea cu minciuna/ascunderea adevărului și atenția.”

Dori, aprilie 2014: În momentul în care am apelat la consiliere, simțeam nevoia să vorbesc cu o persoană care să mă îndrume în rezolvarea problemelor prin care treceam… mă aflam într-o perioadă în care nu știam încotro să o iau. Trecută printr-o experiență anterioară cu un alt psiholog de la care nu am plecat cu prea multe așteptări, m-am hotărât să apelez la Ștefania (cu inima în dinți, crezând că este o fostă profesoară din facultate). A fost o experiență minunată! Deși, la început venisem cu gândul că va trebui să trec peste pragul unui divorț din viața mea, în urma unor probleme apărute în relația cu soțul meu… ei bine, au trecut aproximativ 7 luni, nu am divorțat, din contră mă înțeleg din ce în ce mai bine cu soțul meu, comunicăm mai mult, iar iubirea dintre noi se simte altfel. Pe lângă acestea, convorbirile cu tatăl meu au devenit mai relaxate, iar responsabilitățile casei am învățat să le împart cu sora mea. În urma ședințelor de consiliere îi sunt recunoscătoare Ștefaniei, deoarece mă simt mult mai bine, am mai multă încredere în mine, sunt mai deschisă, mai comunicativă, iar pe plan profesional dau mai multă atenție dezvoltării personale. Mulțumesc mult, Ștefania, pentru liniștea sufletească pe care am dobândit-o, pentru suportul moral și pentru sfaturile înțelepte pe care mi le-ai oferit! Ești un psiholog de nădejde, la care pot apela oricând!!!

Nicu, februarie 2014: După prima ședință am plecat mult mai ușurat, optimist că viața mea se va schimba. În urma ședințelor ce au urmat, am reușit să-mi recâștig încrederea în mine, am devenit mult mai calm și mai liniștit. Mi-am dat seama că totul este posibil cu multă ambiție, voință și credință în Dumnezeu. Căpătându-mi liniștea interioară, am reușit să renunț la alcool, ceea ce a schimbat radical viața mea. Am renunțat și la pastilele de somn, s-au schimbat radical relațiile cu copiii, care mi-au mărturisit că sunt un alt om, din ce punct de vedere: • datorită liniștii și calmului pe care l-am acumulat, putem conversa mult mai bine, fără să mă enervez din orice • s-au înmulțit vizitele și din partea lor și din partea mea Am remarcat dorința lor de a-mi reveni. Am ieșit cu ei, atât cu fiica, cât și cu fiul și nepoțica la plimbare, la o pizza și la o cafea în afara localității. Totul este bine. Vă mulțumesc!

Simona Pânzaru, ianuarie 2014: Fiecare dintre noi a trecut sau va trece, la un moment dat, prin situații extrem de dificile, pe care ai senzația că nu le poți depăși singur. Și, într-adevăr, așa este… Iar importanța unui om ca Ștefania în viața ta o poți aprecia chiar dacă îi treci pragul cabinetului și numai o singură dată (dar cu siguranță te vei reîntoarce); este o persoană extraordinar de caldă și un profesionist desavârșit… Și, probabil, calitatea esențială este aceea că, într-adevăr, practică această profesie cu dăruire și cu intenția sinceră de a schimba viețile noastre în bine. Îți multumesc din suflet și mă bucur nespus că am avut ocazia să te întâlnesc, să te las să mă ajuți! Te îmbrățisez cu drag! Simona.

Bogdan Chelu, august 2013: Mulțumesc Ștefania pentru ajutorul oferit în provocarea prin care am trecut. Inițial am crezut că nu o să aibă sens și nu o să obțin nimic practic, mă gândeam că o sa fie doar vorbe și filosofie, dar acum mă bucur mult că am ales aceste servicii de consiliere, pentru că am avut mult de câștigat. Emoțional și mental este un ajutor foarte mare, treci mult mai ușor prin orice provocare și, practic, poți să folosești elemente pe care să le aplici real în problema pe care o ai. Dacă la prima ședință am mers doar ca să merg, ulterior mergeam cu agenda, să îmi iau notițe. Acum, deși problema inițială este rezolvată, intenționez să păstrez ședințele de consiliere pentru alte aspecte ale vieții mele și știu că, în viitor, dacă o să mai întâmpin dificultăți, am la cine să apelez. Am fost surprins de capacitatea foarte mare a Ștefaniei de a se adapta la persoana mea, la modul meu de a fi, păstrând, în același timp, atuul profesional și de a mă ajuta real. Scopul exprimat și propus a fost tot timpul rezolvatea provocării pe care o aveam și, într-un timp scurt, rezultatele au apărut foarte clar. Multumesc și mă bucur mult că am întâlnit o persoană de o calitate așa de mare.

Florentina, iulie 2013: Un pic derutată, confuză și închisă într-o cochilie din care nu numai că nu vedeam soluții, dar nici problemele nu le puteam identifica, la sugestia unei prietene am apelat la Ștefania, fără să am așteptări foarte mari. Nu știam foarte bine ce înseamnă să mergi la psiholog – e un trend, o nevoie, o terapie… Nici acum nu aș putea defini foarte bine, cred că pentru mine Ștefania a devenit o prietenă, un terapeut, o persoană… de fapt, singura persoană care e acolo pentru mine, care îmi cunoaște problemele, căreia îi pasă de ele și care mi-a schimbat viața. În primele ședinte nu știam să îmi definesc obiectivele acestei terapii, însă acum pot să definesc clar achizițiile în urma ședințelor, prin prisma transformărilor din sufletul meu și din gândirea mea. Am reușit împreună să spargem zidurile create de-a lungul timpului în jurul meu, să putem privi dincolo de ele, să facem loc în sufletul meu lucrurilor frumoase, scăpând de multe frustrări acumulate de-a lungul timpului, frustrări ce ocupau foarte mult spațiu. Am reușit să spun anumite lucruri cu voce tare, să le aud, să le conștientizez, să învăț să trăiesc cu ele. Am înțeles că sunt un om cu nevoi, necesități, împliniri, dar și eșecuri, că nu e nimic greșit să iubim, să fim fericiți, să trăim viața așa cum simte sufletul nostru și nu așa cum „spune lumea”. Am acum capacitatea de a-mi asculta gândurile, sufletul, de a trăi împăcată cu mine însămi. Am descoperit în Ștefania un om dedicat profesiei sale, un terapeut îndreptat spre rezultate, un psiholog al sufletului, dar și un profesor care m-a învățat să-mi stabilesc obiectivele, să-mi anticipez mișcările, să tolerez ambiguitatea și, în consecință, să echilibrez tot ceea ce fac în favoarea mea. Ștefania mi-a trasat niște direcții de care am să țin cont pe tot parcursul vieții, m-a făcut să înțeleg că sunt puternică, m-a ajutat să găsesc în mine resursele de care aveam nevoie. Cred că cel mai important lucru pe care l-am asimilat în urma ședințelor cu ea este faptul că, în aceasta lume nebună, în care timpul trece cu o viteză atât de mare, este foarte important să te oprești din când în când pe o canapea, la o cafea, și să ai în fața ta o persoană caldă, cineva care să te asculte, să te ajute să te bucuri de lucrurile cu adevărat importante, să conștientizezi evoluțiile pe care le faci și să te ajute să nu-ți pierzi încrederea în tine și în forțele proprii. Pentru asta există psihologi, însă pentru sufletul meu există… Ștefania!    

C.I.O., iunie 2013: Bună dimineața , Draga mea, așa cum ți-am promis am revenit cu feedback-ul cu impresiile din timpul terapiei. Vreau să îți spun că de prima dată când m-am hotărât să vin la tine, am venit cu așteptări pozitive, că mă vei ajuta să trec prin drama care îmi pusese stăpânire pe viață și că aveam să mă recuperez rapid și să mă descopăr așa cum fusesem, de fapt, înainte, adică o femeie puternică și fără frici, independentă și gata tot timpul să o ia de la capăt singură. Și așteptările au fost pe măsură. Deși, la începutul terapiei, când veneam la tine, uneori mi se părea că plec mai debusolată cu mine decât venisem, am reușit, cu ajutorul tău să restabilesc un echilibru în viața mea. Divorțul prin care am trecut a fost destul de dureros pentru mine, pentru că a venit să rupă o relație care eu credeam că va exista întotdeauna, indiferent ce s-ar întâmpla și atunci da, durerea a fost mare… Îmi aduc aminte că, la început, când am venit la tine, mă ajutai să mă eliberez de tensiune și să mă regăsesc pe mine, să fiu împăcată cu deciziile pe care le-am luat și pentru asta țin să îți mulțumesc, draga mea, deoarece ai fost alături de mine în cel mai crucial moment din viața mea. Însă, tot alături de tine, am învățat să redescopăr femeia puternică din interiorul meu, tu mă ajutai să regăsesc liniștea interioară și împăcarea cu mine. Tot timpul mi-ai oferit încredere și siguranță și apoi o prietenie fără prejudecăți. M-am simțit foarte bine în timpul terapiei și țin să îți mulțumesc pentru faptul că te implici și te dedici fiecăruia dintre noi în parte. Îți mulțumesc pentru ceea ce m-ai ajutat să redevin și pentru că m-am redescoperit și acum sunt la fel de puternică, poate chiar mai puternică decât înainte. Îți doresc mult succes și aștept cu drag să ne revedem în septembrie! O zi minunată, draga mea!

Orianda Donca, iunie 2013: IDENTIFICAREA CABINETULUI: Din nevoia de a vorbi cu o persoană exterioară situației mele, specializată în găsirea de soluții, să îmi spună o părere obiectivă (deoarece persoanele din anturajul nostru vorbesc cu noi subiectiv și întotdeauna ne dau dreptate nouă, celui care povestim, indiferent de situație), am căutat pe internet un psiholog bun în Brașov. Am dat peste un blog, am citit câteva articole postate și mi-am spus: aceasta este persoana pe care o căutam. Am pus mâna pe telefon, am stabilit o ședință. PRIMA IMPRESIE: Când am intrat în cabinet m-am simțit foarte relaxată, atmosfera care îți dă un sentiment că ești „acasă”, la intrare este „un curier” unde îți poți lăsa masca socială pentru a fi tu însuți și să vorbești fără nicio restricție, iar în fața ta stă o persoană deosebită, inteligentă, strălucitoare, o femeie frumoasă, cu stil și eleganță, puternică, cu atitudinea corectă prin care îți poate influența viața spre o direcție mai corectă în momentele dificile prin care treci. Am simțit de la prima întâlnire că este persoana potrivită cu care să mă sfătuiesc. Ea este Ștefania David, un om minunat, un suflet cald, o femeie de succes, un psiholog profesionist. Unul din motivele principale pentru care am îndrăgit-o mai mult a fost că se dezvoltă foarte mult, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, deci am ce să învăț de la ea, am gândit eu. CUM M-A AJUTAT? Deși vin dintr-un anturaj unde mă dezvolt continuu pe toate planurile, chiar și cei mai puternici oameni, în anumite momente, au nevoie de părerea unei persoane exterioare, specializată în acest sens. Împreună cu Ștefania am învățat cum să îmi controlez mai mult reacțiile impulsive pe care le am, cum să am o relație mai echilibrată în cuplu și cu mine personal, m-a ajutat să iau cele mai bune decizii și să nu reacționez negativ la nervi, m-a susținut în perioadele în care eram debusolată, cum să îmi înțeleg mai bine anumite sentimente și gânduri, cum să accept și să înțeleg acțiunea negativă a unei persoane, m-a ajutat să văd tipologiile diferite ale oamenilor, m-a ajutat să mă focalizez pe aspectul important al unui context, iar lista poate continua. Îi mulțumesc pentru că dă 100% în ceea ce face și acest lucru se simte, lucrează cu oameni și, indiferent de situație, oferă multă încredere și iubire. Mulțumesc, Ștefania, pentru că ai avut răbdare cu mine! Vă recomand cu drag, un psiholog bun în Brașov, Ștefania David!

Călin Donca, iunie 2013: Am ales orele de consultanță psihologică pentru dezvoltare personală și echilibrarea unor divergențe personale, din trecut, cu mine. Progresul pe care l-am parcurs împreună cu Ștefania m-a ghidat spre aceste scopuri și, rând pe rând, m-am apropiat de atingerea lui, iar, deși noi subiecte apar, mă bucur pentru liniștea obținută din rezolvarea celor parcurse. Pentru cei care spun că nu își permit consultanță psihologică, pot spune că nu își permit să nu își permită, pierderea pe termen lung fiind mai mare decât ar crede, gen o boală sau o viață ratată. Mulțumesc, Ștefania, pentru ghidare și suport! 🙂

V.T., iunie 2013: Am cunoscut-o pe doamna Ștefania în urmă cu câteva luni, mai precis 3. Atunci venisem la psiholog pentru a încerca să trec peste un impas pe care viața mi l-a scos în față. La început, am vărsat râuri de lacrimi, credeam că totul s-a sfârșit, că nu mai există persoane de sex feminin pe pământul ăsta și că iubirea s-a oprit la o singura fată. Doamna Ștefania mi-a deschis ochii enorm, făcându-mă să privesc lucrurile mult mai clar, să înțeleg ceea ce se petrece în jurul meu ca atare, nu cum îmi doresc eu să se întâmple ele. Am învățat să fiu mai optimist, să cred în puterile mele, să învăț să lupt cu toate problemele care apar în viață, pentru că viața este o continuă luptă. Este minunat să ai o persoană cu care poți să atingi orice subiect, fără să ai vreun impediment, să știi că ai o persoană lângă tine care te ascultă cu o răbdare ieșită din comun și nu îți reproșează deciziile, dar te face să privești lucrurile mai clar și pozitiv. Iar acea persoana este Ștefania David, căreia îi mulțumesc enorm că a avut răbdare să îmi asculte toate gândurile si m-a readus pe drumul cel bun. Vă mulțumesc!

Gabriela, mai 2013: Am cunoscut-o pe Ștefania când treceam printr-o perioadă extrem de dificilă. Vocea ei caldă mi-a redat din nou încrederea în mine și mi-a dat mai mult curaj să merg mai departe. Chiar și atunci când în viață mai întâmpinăm câte un hop, trebuie să luptăm și să trecem peste. Ea m-a făcut să mă simt mult mai bine, să las în urma mea lucrurile urâte și rele care îmi umbreau viața și pe care singură nu puteam să le înfrunt. În urma ședințelor cu ea, am evoluat și am mai multă încredere în mine, sunt mai optimistă și înțeleg că în viață nu poți să fii plăcut de toată lumea. Sunt și persoane care nu ne plac și nu sunt compatibile cu noi. Noi ne alegem prietenii și relațiile în viață. M-a făcut să înving acea teamă pe care o purtam mereu în suflet și care era ca o umbră ce mă urmărea tot timpul. Acum sunt optimistă și știu că viața nu este numai roz, că mai sunt și piedici și greutăți. În noi constă puterea de a trece mai ușor peste ele și a da uitării ceea ce este urât și greu. Mulțumesc din suflet, Ștefania!

Oana T, mai 2013: Atunci când am contactat-o pe Ștefania nu eram foarte sigură dacă vreau să stau de vorbă cu un psiholog, deoarece am mai avut o experiență cu o doamnă „psiholog” care nu m-a încântat deloc. Am căutat mult pe internet până să o găsesc pe Ștefania. Am început să îi citesc blogul și, în articolele scrise de ea, am simțit interesul care îl arată meseriei ei. Am încercat să o contactez, iar ea mi-a răspuns foarte prompt. Apoi mi-am zis… Hai să încerc!!! Și mă bucur că am luat legătura cu ea. Mi-a plăcut din prima clipă, iar pe parcurs, m-am convins că a fost omul potrivit la momentul potrivit mie. Îi mulțumesc pe această cale că a fost blândă cu mine și m-a ajutat când am avut nevoie, dar și dură când mă lăsam păgubașă. A fost impulsul de care am avut nevoie, dar și sprijinul fără de care nu știu cum m-aș fi descurcat. MULȚUMESC, ȘTEFANIA!!!

Lucia, mai 2013: În primul rând vreau să vă mulțumesc că am avut șansa de a participa la această terapie, care m-a învățat multe lucruri, printre care:

 • Să fiu mai puternică
 • Să fiu mai optimistă
 • Să fiu mai sigură pe mine și pe propriile mele forțe
 • Să lupt pentru familia mea
 • Să fiu alături de cei dragi
 • Să gândesc pozitiv
 • Să iubesc viața
 • Să învăț să lupt cu viața și cu toate etapele grele din viața noastră
 • Să îmi fac prieteni și să învăț să am încredere în ei
 • Să lupt pentru cea mai mare realizare și cel mai frumos lucru din viața noastră, fetița noastră
 • Să nu mai gândesc negativ

În urma acestei terapii mă simt mult mai bine și sunt mult mai încrezătoare în propria persoană. Vreau să mulțumesc din suflet doamnei Ștefania că a avut răbdarea și încrederea în mine de a mă asculta, iar eu, la rândul meu, sunt foarte bucuroasă că am întâlnit un om deosebit.

Elena, martie 2013: Bună ziua tuturor, vă doresc o primăvară frumoasă! Am găsit la timp persoana pe care am plăcut-o doar auzindu-i vocea caldă la telefon. Văzându-ne pentru prima dată, am simțit că d-na Ștefania mă va ajuta să-mi vindec rănile pe care nu am putut să le oblojesc de una singură. La prima întâlnire am plâns așa de mult încât cutia cu șervețele care se afla pe masă nu-mi era suficientă. Aveam așa de multe probleme acumulate pe parcursul anilor, încât la întoarcerea spre casă mă simțeam sfârșită, dar totodată abia așteptam următoarea întâlnire. Ședintele au decurs foarte bine și după o scurtă perioadă am început să zâmbesc din nou, chiar dacă îmi era greu din cauza unei pareze faciale mai vechi. Am reînviat, simt că trăiesc din nou, pot spune că m-am născut pentru a II-a oară. Recomand din inimă tuturor celor care știu, cât și celor care nu vor să recunoască că au nevoie de „doctorul sufletului”, pe doamna Ștefania David, căreia îi mulțumesc și îi voi fi mereu recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut pentru mine!

Diana, ianuarie 2013: Pierdută, fără a mai avea un obiectiv stabilit, fără a-mi cunoaşte abilităţile, fără a mai avea încredere în mine. Aşa arătam eu, Diana, când m-am întâlnit prima dată cu Ştefania. De câte ori vedeam într-un film că un personaj apelează la psiholog, mă gândeam ca eu nu am nevoie de aşa ceva, că pot să îmi rezolv singură orice problemă. Total greşit, pot spune acum. Iată că viaţa mi-a arătat că nu pot să-mi soluţionez singură toate problemele şi că nu este nimic anormal să ceri ajutorul unui specialist, atunci când ai nevoie. Ajunsesem într-un punct în care aveam capacitatea de a analiza din afara mea tot ceea ce mi se întâmpla, dar nu simţeam că mai deţin controlul acţiunilor mele. Ştiam că am motive pentru care să fiu fericită şi împăcată, dar totuşi mă trezeam plângând din lucruri minore. Ştefania m-a învătat să reîncep să trăiesc şi să respir, să mă bucur de lucrurile care îmi fac plăcere. Am învăţat din nou ce înseamnă să ai obiective în viaţă, să îţi doreşti mai mult în ceea ce priveşte dezvoltarea personală. Am învăţat că trebuie să încerci, pentru a reuşi. Albert Eisten spunea: “A person who never make a mistake, never tried anyhing new”. Pentru a ştii ceea ce te defineşte, te reprezintă, este nevoie să îţi stabileşte anumite valori, pentru că dacă tu nu ştii cine eşti nu ai cum să-i faci pe cei din jurul tău să te cunoască şi să îşi dorească să fie în preajma ta. Căldura, sfaturile şi profesionalismul Ştefaniei mi-au dat încredere că drumul ales de mine este cel bun. Acum mă felicit pentru că am avut curajul să apelez la Ştefania, pentru că lucrurile pe care le-am învăţat au fost extrem de benefice în formarea mea ulterioară. Încurajez pe oricine se simte într-un punct de saturaţie să ceară ajutorul unui psiholog. Eu am făcut-o şi nu regret nici o secundă.

Anca, decembrie 2012: Am cunoscut-o pe Ștefania în 2003, în perioada liceului, într-un moment mai delicat al vieții mele, un moment în care cei ,,apropiați’’ mie nu erau atât de ‘’apropiați’’, așa cum aș fi considerat. Înțelegerea de care aveam nevoie nu am găsit-o nici chiar la prietena mea cea mai bună, iar faptul că părinții mei erau plecați din țară adâncea mai mult starea de incertitudine, de nesiguranță pe care o aveam. Ștefania m-a ajutat să găsesc soluțiile care mi s-au potrivit cel mai bine în momentele în care am avut nevoie de suportul ei, în momentele în care îmi formam o parte din viitor și din valori. Astăzi, după mult timp, simt aceeași deschidere ca atunci când ne întâlneam în liceu. Cred că profesia ei este percepută altfel decât este ea în realitate. A-ți deschide sufletul în fața unei persoane pe care nu o cunoști este un lucru dificil la început. Dar asta până ajungi să schimbi primele cuvinte! Îți multumesc, Ștefania, pentru tot ce faci pentru mine! Anca

Giulia, septembrie 2012: Buna. Sunt Giulia din Brasov. Sunt o fire puternica si luptatoare. In primavara acestui an am simtit ca lucrurile incep sa ma depaseasca intr-o oarecare masura, atunci am hotarit sa apelez la psiholog, la un om specializat si un om care nu ma cunoaste. Am vrut sa vad lucrurile bune si lucrurile slabe din mine. Imi place sa spun ca eram intr-o intersectie si nu stiam in ce directie sa o iau. Dupa cateva sedinte de consiliere am inceput sa ma simt mai bine, sa vad lucrurile altfel. Sa imi accept viata cu bune si rele, sa plang, sa rad, sa am momente de slabiciune si momente de veselie. Toate fac parte din viata. Stiu ca atunci cand voi „cadea” voi gasi in mine resurse sa ma ridic. Plangeti, radeti, iubiti si apelati cu toata increderea la specialist. Sefania este un om cald, un om care stie sa asculte si sa te faca sa gasesti solutiile in tine. Imi va fi mereu dor de ea. Va pup pe toti si va doresc numai bine.

P.R.A.M., august 2012: Bună!!! Am cunoscut-o pe Ștefania în urmă cu 4 ani, într-o perioadă foarte dificilă a vieții mele (plângeam mult, mult, mult…), mai precis după un divorț și o căsătorie care a durat 4 ani, din care, la momentul respectiv, aveam senzația că nu voi reuși să „ies la liman”. M-am înșelat… dar sunt convinsă că , dacă nu o cunoșteam pe Ștefania și nu aș fi făcut terapie cu ea, sigur nu eram unde sunt acum!!! Ștefania a fost omul care a fost lângă mine în toată această perioadă de 4 ani, ori de câte ori am avut nevoie și am mers către ea, cred că e cel mai important, că a fost lângă mine și e și acum un sprijin constant, un sfat , dar și o părere obiectivă, oricât de dureros ar fi adevărul. La psiholog am învățat să respir și să trăiesc din nou după divorț, când aveam senzația că nimic nu e bine, nimic nu e la locul lui și nimic nu are rost. M-a ajutat să îmi fac ordine în viață, să fiu un om responsabil și să mă dezvolt ca om, sa cresc frumos. Ședintele nu au fost plăcute întotdeauna, pot să spun chiar că destul de dure, dar știind cum sunt acum și cum eram… știu că au fost dure ca să îmi fie bine acum. Din experiența trăită de mine, psihologul este oglinda care nu vrem să o vedem întotdeauna și pentru asta au fost mai multe ședințe în care nu îmi plăcea de ea, nu îmi plăcea pentru că îmi arăta ceea ce nu voiam să văd și durea, dar numai așa, văzând, se pot corecta lucrurile. Am învățat mult în perioada asta, mult despre oameni și comportamente și aplic ceea ce am învățat de la ea, e chiar frumos!!! E superb să știi că ai cu cine să vorbești despre absolut orice subiect posibil, că ești în deplină siguranță, că totul e îngropat în cabinetul de terapie, că primești o părere obiectivă la frământările tale, că deciziile sunt ale tale în totalitate, dar în același timp, ea e acolo și te sprijină când ai nevoie. Din punctul meu de vedere e foarte important, rolul psihologului e foarte important în viața mea și îi sunt recunoscătoare Ștefaniei pentru munca depusă și răbdarea de care dă dovadă în fiecare zi!!! Ștefania, MULȚUMESC!!! Mulțumesc pentru bunătate și căldură!

Diana, iulie 2012: Ştefania a apărut în viaţa mea într-un moment de cumpănă. Mereu am considerat că sunt o persoană puternică şi optimistă şi că pot face faţă obstacolelor ivite cu brio. Dar se pare că m-am înşelat. Mi-am pus o serie de întrebări la care nu mai puteam răspunde şi efectiv nu mai aveam liniștea interioară. Atunci când ai o familie care te iubeşte şi prieteni dragi, nu concepi că poţi să ai astfel de momente în viaţă. Mi-a fost greu să accept, încă îmi este greu, dar sper ca împreună cu Ştefania să le putem rezolva. Cert este că după prima şedinţă m-am simţit mult mai bine. Încă mai am un drum lung de parcurs, dar sper, cu ajutorul unui specialis,t să duc la bun sfârşit această etapă a vieţii mele. Aşa cum a spus şi Ioana, Ştefania este o persoană extrem de caldă, căreia nu îţi va fi greu să i te destăinui. În plus, deciziile mi-au aparţinut mereu mie, iar acest lucru doar un psiholog bun îl reuşeşte. Şi nu îmi este ruşine să spun că am avut nevoie de un psiholog.

Ioana, mai 2012: Impresii dragi! Mă consider o persoană norocoasă, pentru foarte multe motive. Unul dintre acestea este faptul că pot să cer ajutorul fără să mă simt “un om slab” , fără să mă gândesc că voi fi aspru judecată şi fără să am temeri cu privire la stima de sine. Probabil că îmi este uşor să cer ajutor pentru că eu iubesc oamenii! Eu sunt suma experienţelor trăite printre oameni şi având oameni alături de-a lungul vieţii. Bineînţeles că nu este mereu simplu. Deşi am oameni minunaţi în jur, în viaţa mea au existat câteva moment e pe care nu le-am mai putut trece cu ajutorul fiinţelor apropiate. Au fost acele momente în care nu mai ştiam dacă ceea ce simt, ceea ce cred şi ceea ce mi se spune este raţional, este corect. Simţeam că toţi cei din jur, dar mai ales eu, decidem fiind mult prea implicaţi emoţional în sursa „problemei”. Şi atunci apare sentimentul de a discuta cu o persoană care să fie detaşată de existenţa ta, dar în acelaşi timp să îi pese. Acesta a fost momentul în care eu am apelat la Ştefania. Eram convinsă că îndeplineşte cel puţin cele două cerinţe. Mai mult decât atât , este un psiholog care te copleşeşte cu căldura umană şi încă de la prima întâlnire vei simţi că „eşti în siguranţă”. Vei simţi că gândurile tale, stările tale şi trările îşi vor găsi fiecare sertăraşul potrivit, astfel încât să te simţi mult mai sigur şi stăpân pe ceea ce ţi se întâmplă. Si foarte important, în faţa Ştefaniei te simţi liber să vorbeşti. Vei vedea că vei vorbi despre întâmplări şi trăiri pe care, poate, îţi propusesei să nu le abordezi, considerând că sunt prea..personale. Mie aşa mi s-a întâmplat. Ştiam că mă voi simţi înţeleasă însă nu despre asta doresc să vorbesc. Ceea ce mi s-a părut fantastic a fost faptul că, în final, toate soluţiile au părut că izvorăsc din mintea şi sufletul meu. Până să ajung să vorbesc cu Ştefania am crezut că eu sunt blocată şi că nu mai pot să văd limpede ce mi se întâmplă şi cum trebuie să acţionez. Aici stă talentul, măiestria unui bun psiholog, de a te conduce în acel punct de unde tu să poţi vedea cu ochii minţii şi ai sufletului ceea ce ţi se întâmplă şi să poţi, uitându-te în oglindă, să decizi pentru tine. Este greu de crezut că în situaţii dificile din viaţă poţi atinge singur acest punct. Dacă ai totuşi şansa aceasta, cu siguranţă drumul până acolo va fi cu mult mai dureros şi mai lung! E important să ştim să spunem „da” şi specialistului şi să acceptăm că indiferent cât de mulţi oameni avem în jur care să ne iubească, nu întotdeauna ne pot „repune pe şine”, cum îmi place să spun, în direcţia corectă!

Reclame
2 comentarii

2 gânduri despre „Referințe clienți

 1. Ștefania…o terapeută cu zâmbet de Înger, zâmbet prezent atat pe chip cât și în suflet. Oricât cauți judecata în privirile ei, îți dai seama că sunt doar convingerile tale, teama ca poate nu ești acceptată așa cum ești în esența ta sau așa cum ești în acele momente datorită cărora acum cauți o nouă direcție…acele momente când simți că nu mai ești tu, cea autentică…atunci când poate prea mult timp ai fost mai preocupată de bunăstarea altor persoane decât de cea a propriei persoane…când, pentru că din unele motive iți e bine în zona de confort, ai uitat să mai ieși de acolo. Iar acum nu mai găsești ușa să ieși. Când in cele din urma, vezi ușa catre iesire, initial ai senzatia ca vei cobori intr-un subsol infiorator pentru ca nu stii ce vei gasi pe noul drum, cand tu singura iti iei din nou in maini destinul. Dar cumva realizezi cat de luminos e capatul drumului, cata bucurie, lumina si cer senin si pasari care ciripesc sunt acolo. Si Stefania e acolo si te insoteste si ghideaza in calatorie.
  Partea buna, cand ai intrat pe usa Stefaniei, este ca te obisnuiesti sa deschizi usi catre viitorul pe care ti-l doresti. Te tine in priza. Iti reamintesti si fixezi impreuna cu ea, motivatia si bucuria finala. Intelegi ca nu e cale de intors. Uiti sa iti mai fie frica. Frica de schimbare si de necunoscut. Frica de asumare a responsabilitatii. Uiti pentru ca entuziasmul si incantarea iau locul emotiilor negative. Uiti pentru ca dorinta de autodepasire a reusit sa se faca auzita si sa evadeze din zona de confort.
  Suportul oferit de Stefania e nepretuit. Terapia oferita si tehnicile aplicate sunt luxuriante din punct de vedere al modelarii psihicului uman. Este bine pregatita si dedicata domeniului psihologiei, iar ca bonus si iubitoare de oameni. Calda, empatica, orientata, cu o intuitie evident nativa dar si rezultata din cunoastere si experienta.
  Vei stii ca ai nimerit unde trebuia , cand dupa prima sedinta, vei inchide usa in urma ta si vei iesi zambind, cu speranta in suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s