Despre mine

PROFESIE:

Psihoterapeut cu formare în psihoterapie de grup și individuală prin metoda psihodramei

Psihoterapeut cu formare în psihoterapie individuală, de cuplu, de familie și de grup prin Desen Oniric

Psiholog – psihologie clinică și psihologia muncii și organizațională

Trainer – seminarii de dezvoltare personală și dezvoltare profesională

Formator acreditat de Min. Educației, Cercetării și Inovării și Min. Muncii, Familiei și protecției sociale

Psiholog-psihoterapeut voluntar în cadrul mai multor organizații non-profit

Coach

Facilitator de creativitate

 

DE CE AM ALES PSIHODRAMA CA FORMĂ DE TERAPIE:

Pentru că psihodrama, ca toate celelalte terapii centrate pe relaţie, recunoaşte în mod axiomatic importanţa Celuilalt semnificativ pentru maturizarea şi individualizarea persoanei. ”Altul semnificativ” este echivalentul psihodramatic al obiectului intern din teoria relaţiilor obiectuale şi a figurii de ataşament din teoria ataşamentului, iar întâlnirea dintre Mine și Altul este spaţiul autentic de schimb al celor mai profunde şi personale conţinuturi; spaţiu de rezonanţă, înţelegere, ascultare, acceptare a diferenţelor şi primire a celuilalt aşa cum este – în toată complexitatea şi contradicţia sa.

Cred cu tărie că, prin psihodramă, individul se defineşte pe sine în momente alternative de fuziune / individuare, în urma cărora descoperă distanţa adecvată dintre Sine şi Celălalt şi graniţele sine / lume.

 

 

CUVINTE CARE MĂ REPREZINTĂ:

Emil Cioran: ”Arta de a fi psiholog nu se învaţă, ci se trăieşte şi se experimentează[…]. Nu eşti un psiholog bun dacă tu însuţi nu eşti un subiect de studiat, dacă materialul tău psihic nu oferă zilnic o complexitate şi un inedit care să excite curiozitatea ta continuă. Nu te poţi iniţia în misterul altuia, dacă tu însuţi n-ai un mister în care să te iniţiezi. Pentru a fi psiholog, trebuie să fii atât de nefericit, încât să pricepi fericirea şi atât de rafinat, încât să poţi deveni oricând barbar; iar disperarea în care trăieşti să aibă totdeauna atâta ardoare, încât să nu ştii dacă trăieşti în pustiu sau în flăcări. Ca psiholog, consideri pe toţi ceilalţi oameni părţi din tine, frânturi ale fiinţei tale.”

PASIUNI:

Fascinată de infinitul psihicului uman.

 

SCURTĂ AUTOCARACTERIZARE:

Om, femeie, psiholog, psihoterapeut, visătoare…

CE SIMT:
Mă bucur că ești aici, mă bucur că mă citești. Te aștept să mai vii!
13 comentarii

13 gânduri despre „Despre mine

  1. Bună seara, îmi fac curaj în sfârșit să vă scriu, după 5 ani în care mă macină o serie de întrebări, merită să dau o șansă trecutului sau îmi impun să merg mai departe ? Cum ar fii fost dacă ? Am mare nevoie de un psiholog, nu mai pot duce aceste gânduri .. sunt prea grele, prea amare … nu vreau să ajung la bătrânețe să regret … ! Sunt studentă, după sesiune o să apelez la serviciile dumneavoastră, cum se procedează ? Cu cât timp înainte trebuie să îmi fac programare ? Cum aflu costul unei ședințe ?
    Vă mulțumesc, anticipat.
    O seara bună !

    • Buna seara, draga mea. Felicitari pentru curajul si asumarea ta, nu e putin lucru, sa stii! Atunci cand te simti hotarata sa si actionezi scrie-mi un mail pe adresa stef12ania@yahoo.com, pentru a stabili toate datele organizatorice. Multumesc pentru increderea cu care ma investesti. Cu drag, Stefania.

  2. Buna seara ! Va scriu cu foarte multa teama si ezitare, dar se pare ca totusi am facut o.Am 24 de ani,sufar de atacuri de panica inca de la varsta de la 16 ani. Sunt exagerat de timid, am probleme de integrare si de comunicare si n am incredere in mine iar de aceea am ajuns la concluzia ca singur nu mai pot face fata presiunii. Am mai apelat la serviciile unui psiholog acum 5 ani insa nu m am putut deschide 100 % iar asta ar fi unui din motivele pentru care sunt destul de sceptic in privinta psihologului. Cum ar trebui sa procedez pe mai departe ? Va multumesc!

    • Buna ziua. Multumesc pentru interesul acordat serviciilor cabinetului meu.
      Legat de intrebarea dvs, mai mult decat am raspuns anterior cititoarei mele Dana, pot spune ca in primul rand ar trebui sa stati si sa analizati in detaliu ce nu a functionat la prima incercare de a apela la serviciile unui psiholog, de acolo sigur veti extrage aspecte care tin de dvs si pe care va trebui sa gestionati diferit, daca va doriti un rezultat diferit. Sa mergeti pe acelasi drum, cu aceleasi chestiuni neconstientizate si neasumate si sa asteptati un rezultat diferit…e un nonsens…
      In rest…constientizarea problemei…asumarea ei…cautarea specialistului si…incredere in el!…
      Toate bune!

      Cu drag,
      Stefania

  3. Câtă nevoie am să vorbesc cu cineva, care să nu ia în râs sau să nu judece trăirile mele.. Altcineva, în afară de familia mea..
    Cât de mult îmi doresc să nu mă mai simt inutilă..
    Credeți că mă puteți ajuta?
    Anticipat, vă tare mulțumesc!

    • În general, asta e menirea psihologului și asta este una din marile diferențe între specialist și cei apropiați nouă, puternic implicati subiectiv și/sau nespecialiști: psihologul poate asculta, respectând adevărul subiectiv al clientului și ghidându-l obiectiv prin procesul său de vindecare și de evoluție, punându-și, în acest sens, la dispoziție tot arsenalul de informații, tehnici și metode.
      Răspunsul meu la întrebarea ta este… DEPINDE ȘI DE TINE!

      • Mulțumesc… Eu… Vreau tare mult să reușesc să-mi regăsesc starea de bine.. Sa fiu pozitivă și optimistă. Dar cred că numai un om ca dumneavoastră mă poate ajuta.

      • Prima conditie ai atins-o: sa constientizezi ca exista o problema. Si pe a doua: sa ai maturitatea sa intelegi ca in aceasta problema nu poti avansa singura. Ramane cea de-a treia conditie de indeplinit: sa ai puterea sa si pui in aplicare planul tau, acela de a cauta un specialist si de a-ti rezolva problema. Nu e o etapa usoara, multi ne dam seama ca avem probleme, dar nu avem puterea de a merge mai departe, spre rezolvarea ei… Totul tine de tine, pe mine, daca ai nevoie de mine, stii cum sa ma gasesti, altfel decat aici, pe blogul personal. Multumesc. Seara frumoasa iti doresc! Cu drag, Stefania

Lasă un comentariu